אורנה שפטר, ילידת 1966, נשואה + 3.
התחלתי את הקריירה הראשונות שלי כעובדת סוציאלית (M.S.W) בתחומים מגוונים. לאחר מכן פניתי ללימודי משפטים (LL.B) וכיום בהיותי מגשרת זוגית ומשפחתית הנני משלבת את שני עולמות התוכן שלמדתי. נוסף על גישור זוגי, גישור משפחתי, גישור גירושין אני גם מנחה קבוצות תמיכה לגברים ונשים בתהליכי פרידה וגירושין- מתמיכה לצמיחה.
כמי שעוסקת רק בגישור פיתחתי את נישת הגישור (זוגי, משפחתי, גירושין) בתוך משרד עוה"ד של בעלי הנמצא ברמת-גן באזור הבורסה.
בין השנים 2013-2015 גם ניהלתי את מרכז הגישור למשפחה ב"מכון שינוי" ומזה מספר שנים אני מתנדבת במרכז הגישור "הראשון בגישור" בעיריית ראשון לציון עם משפחות וזוגות מאוכלוסיות במצוקה.
האני מאמין שלי הוא שכמעט בכל המקרים ניתן להגיע להסכמות באמצעות תהליך גישורי, הן בסכסוכים זוגיים ומשפחתיים והן בתהליך גירושין ואחרי גירושין. זה לא קל, זה לא פשוט, וזה דורש ממני הרבה סבלנות, אורך רוח ויצירתיות. אולם, על על אף הקשיים האובייקטיביים שחוו המגושרים בדרך, כל גישור שמסתיים בהצלחה ממלא אותי אופטימיות ואנרגיות עבור המגושרים הבאים.
אני מאמינה בכל ליבי שקל יותר לחזור ולקיים מערכת יחסים בין אישית, הורית, זוגית או משפחתית, לאחר תהליך של גישור, מאשר לאחר כל אופציה אחרת.
בגישור אני משלבת בין ניסיוני הסוציאלי והטיפולי לבין ידיעותיי המשפטיות בתחום ענייני המשפחה. למשל אני חושבת שנכון שלכל זוג עם ילדים קטינים שהחליט להיפרד, יהיה איש טיפול שילווה אותו בתהליך. אני גם מאמינה שלכל משפחה או זוג יש את הקצב הגישורי שלהם ועלי להתאים את עצמי אליו. בנוסף, אני משתדלת לקחת על עצמי לא יותר מ-4 גישורים אינטנסיביים בו זמנית, היות ועבורי גישור אינו רק השעות שבו אני והמגושרים נפגשים יחד. חלק מהגישור נעשה גם באמצעות שיחות טלפון, מיילים, התכתבויות בקבוצת הווטסאפ שאני פותחת לכל גישור, והמגושרים שאני משקיעה הרבה מחשבה בהם ובאתגרים שהם מציבים בפניהם ובפני על מנת לסיים את הגישור בהצלחה.
במהלך עבודתי כמגשרת לפרידה ו/או גירושין, זיהיתי שאצל מרבית הזוגות ניכרים פערים בין שני בני הזוג. נראה כי לרוב הצד שהוא יוזם הפרידה/גירושין מגיע/ה לתהליך הגישור שלם/ה יותר עם ההחלטה להיפרד, בעוד הצד השני, זה/ו שנגרר/ה לתהליך מגלה קשיים שעלולים לתקוע את התהליך.
כדי להקל על גברים ונשים הנמצאים בתהליכי פרידה, גירושין ואף לאחריהם יזמתי הקמת קבוצות תמיכה לגירושין "מתמיכה לצמיחה". ההשתתפות בקבוצה המורכבת מנשים וגברים מאפשרת למשתתף מכל מין לשמוע גם את הקשיים שחווה "הצד השני", להיות ער לבעיות המאפיינות את הצד השני ולגלות כלפיו אמפתיה. בדרך זו הלמידה, ההפנמה וגיבוש העצמי החדש כפרוד/ה ו/או גרוש/ה, כחצי מזוג הורים לילדים המשותפים וכבן זוג לשעבר מעוצבים כשהם מודעים ומחוברים יותר לכלל המציאות הקיימת. בנוסף הקבוצה מהווה למשתתפים בה מקום להעלות את כלל הקשיים שהם חווים ביחסיהם עם ילדיהם, בהתמודדותם עם הסביבה ובציפיותיהם מזוגיות בפרק ב'.