אז מה יקרה לזוגיות סדוקה אחרי המלחמה: בייבי בום, או בום טראח?!
תופעת ה"בייבי בום" לאחר מלחמות היא תופעה אוניברסלית ידועה. המלחמה מעוררת סכנה קיומית המחזקת את יצר הקיום, וזה בא לידי ביטוי בהתכנסות בתוך הזוגיות והמשפחה, ובחיפוש אחר חום ואהבה שתוצאותיו הן הריון ולידה.
״אנחנו הילדים של חורף שנת 1973", הפך מסתם פזמון לתיאור האופטימיות הישראלית הבאה לידי ביטוי בליבידו הלאומי, ובכל מה שקשור לחיזוק הדור הבא.
אך מה יקרה לזוגיות הסדוקה, זו שעוד לפני המלחמה הנוכחית היתה מעורערת, האם המלחמה תביא לחיזוקה או להתפוררותה הסופית?
כמובן שאין תשובה חד משמעית, והיא תלויה במאפיינים הרגשיים של כל אחד מבני הזוג, ובעוד כמה גורמים נסיבתיים.
האם הבעל גוייס לצבא או לא?
כאשר הבעל מגוייס ונעדר לתקופה ארוכה מהבית, מדובר במעין ניסיון פרידה לא מוגדר. הזמן הארוך בו בני הזוג רחוקים זה מזה מאפשר לשני בני הזוג חשיבה, בדיקה של הגעגוע לבן.ת הזוג ולאישה אף ניסיון מעשי בגידול הילדים ללא הבעל.
אצל בני זוג שהבעל לא גוייס והילדים נמצאים בבית באופן מלא או חלקי, כאשר אחד מהם או שניהם עובדים מהבית ו/או נמצאים בחל״ת, סיר הלחץ עלול לעלות. זה עלול לבוא לידי ביטוי בריבים קולניים ליד הילדים, מתח קבוע ביניהם, ואווירה עכורה בכל הבית.
תקופת המלחמה יכולה להוות זרז להחלטה על פרידה וגירושין, אבל גם לרצון לשינוי ולחיזוק הקשר הזוגי. בכל מקרה לא ממהרים לפרק משפחה ומנסים קודם טיפול זוגי. רק באם מחליטים להיפרד, אז כדאי להגיע להסכם גירושין בדרך של גישור גירושין.
אורנה שפטר, עו"ד ועו"ס, מגשרת זוגית ומשפחתית
ב.ס.ר 4 בני-ברק/רמת השרון, 050-5794548, 03-6962453
orna@shpetter-law.co.il , https://os-gishur.co.il