לאחרונה פנו אלי לתהליך של גישור גירושין יותר ויותר זוגות, הורים לתינוקות בני מספר חודשים.
בת הזוג הראשונה שפנתה סיפרה לי כי הם נשאו לפני כשנה וחצי, לאחר תקופת חברות ארוכה עוד משנות העשרה שלהם, וזאת למרות שלאורך החברות היו ביניהם בעיות. הם פנו בעבר פעמיים לייעוץ זוגי בנושא התקשורת ביניהם ולא חל שינוי מהותי, לכן היא מרגישה מיצוי של הערוץ הזה. מהר מאוד היא נכנסה להריון ונולדה להם בת, ועכשיו כאשר התינוקת בת 9 חודשים היא החליטה שאין טעם להמשיך עוד בזוגיות, ומבקשת להיפרד בדרך של גישור גירושין.
בת הזוג השניה פנתה אלי עם תינוק בן 3 חודשים. סיפרה לי כי בעלה מבוגר ממנה ב-10 שנים והיא התלבטה אם להתחתן עמו, היות והיו ביניהם פערים רבים מבחינת אופי, מזג וכבדות. כעת משנולד התינוק היא מרגישה מצידו הסתגרות וחוסר תפקוד, מעין "דיכאון אחרי לידה". הוא לא מתייחס אל התינוק או אליה, רוב הזמן יושב מול הטלביזיה ומסרב לפנות לטיפול. היא נמצאת במצב בו היא הרימה ידיים ומבקשת להיפרד בדרך של גישור גירושין היות והיא לא מצליחה להתמודד גם עם הטיפול בתינוק וגם עם ההסתגרות שלו.
בן הזוג השלישי אב לתינוק בן 6 חודשים, סיפר כי אשתו התעקשה להיות אצל הוריה לאחר הלידה, ומאז היא מסרבת לחזור לדירתם המשותפת. חצי שנה הוא מנסה לשכנע אותה לחזור הביתה או ללכת לטיפול זוגי, כי הוא לא מבין מה קורה, והיא לא מסכימה לחזור או להסביר לו. הוא חושב שהיא סובלת מדיכאון אחרי לידה, אבל היא לא מוכנה לשמוע מזה, והוריה נותנים לה גיבוי. לכן לאחר תקופה כל כך ארוכה בה היא החליטה מתי הוא יכול לבוא לראות את התינוק, ומנעה ממנו את האבהות שלו, הוא רוצה לסדר את כל מה שקשור להורות שלו עם הילד, ולהתגרש ממנה יפה, באמצעות גישור גירושין.
כניסה של תינוק חדש למשפחה נמנית על המשברים הנורמטיביים שבני זוג עוברים בחייהם, ומהווה תקופת מבחן לזוגיות. כמו בכל משבר ניתן לצמוח ממנה ולצאת מחוזקים או לחילופין להיחלש ולהגיע אף לפירוק הזוגיות וגירושין.
האושר והשמחה שמביא תינוק חדש לזוגיות ולמשפחה המורחבת, כורך בחובו גם שינויים לא מעטים לבני הזוג, הנאלצים להתמודד באופן רגשי ומעשי עם הטיפול בו סביב השעון. מצב זה עלול לערער את שיווי המשקל שהיה בין בני הזוג וליצור ביניהם פערים בנושאי ההתנהלות, הציפיות, עייפות ועוד… מחד ההורים הטריים נדרשים להסתגל לתפקיד זה תוך וויתור חלקי על זמנם החופשי והזוגי, ומאידך הם נדרשים להיערכות מחודשת והסתגלות למצב החדש, שאם לא כן זוגיותם נמצאת בסכנה לגבי המשכיותה.
קורה שהלחצים שבאים עם לידת התינוק החדש, מדגישים, או מוציאים החוצה תכונות שליליות שהיו קיימות עוד קודם לכן באחד מבני הזוג קודם לכן, מבליטים אותם, ומביאים את בן הזוג השני להחלטה שלא להמשיך בזוגיות ולפנות לערוץ הגירושין בדרך של גישור גירושין.
כאשר מדובר בגירושין עם תינוקות קטנים, עומדות בפני בני הזוג הצעירים עוד שנים רבות של הורות משותפת, וזאת עד שילדיהם יגיעו לבגרות. לכן, בתהליך של גישור גירושין תידרש חשיבה יצירתית כיצד להתאים את זמני השהות של ההורים עם הילד בכל תקופה בהתאם לגילו, כך גם ההורים ירצו לצפות את ההוצאות הנדרשות מהם עבור הילד בכל תקופת גיל. חשוב לתאם עם ההורים ציפיות לגבי התקשורת ושיתוף הפעולה ביניהם ובין משפחתם המורחבת במהלך השנים הבאות. חשוב לקחת בחשבון את ההשפעות של כניסת בני זוג חדשים לחייהם ולחיי ילדם המשותף, וכיצד להתכונן ולהתמודד עם זאת.