הליך הגישור נמצא כיעיל גם בתהליכי פרידה וגירושין. אל הגירושין מתייחסים בדרך כלל כאל המשבר השני בעוצמתו לאחר מוות במשפחה, והוא מלווה בדרך כלל בתחושת של כישלון אישי, זוגי ומשפחתי. זהו תהליך מעברי ממושך ולא קל של אירועים, שינויים וטלטלות רגשיות עזות, המשפיע על התנהלותם של כל בני המשפחה. בתהליך הגירושין נדרשים בני הזוג לקבל החלטות בעניינים עקרוניים המשפיעים על חייהם, חיי ילדיהם ואף על חייהם של שאר בני המשפחה המורחבת. הרגשות העזים והקיצוניים המלווים את תהליך הגירושין, עלולים להביא את בני הזוג לכיוון דרכי התמודדות של התגוננות ומלחמה. בבחירתם של בני זוג בתהליך של גישור בהסכמה, בוחרים הם לפתור את הסכסוך ביניהם, על אף המשקעים הרגשיים הגדולים, בדרך של "שלום" ולא בדרך של "מלחמה".
יתרונות הגישור לגירושין:
• הליך זול (כעשירית משכ"ט עו"ד בתביעה משפטית)
• הליך נגיש ומותאם למגבלות הזמן של בני הזוג
• הליך מהיר, בדרך מסתיים עד 3 חודשים
• בהליך הגישור בני הזוג משמיעים את קולם בישירות ומשפיעים על תוצאותיו ולא פונקציות אחרות (עו"ד ובית המשפט)
• מזעור הפגיעה בילדים
• הליך בעל פתרונות יצירתיים
בתהליך הגישור לגירושין, המגשר המשמש כגורם שלישי ונטרלי, עשוי לעזור לבני הזוג להפריד בין סערת הרגשות בו הם נמצאים, לבין פתרון שקול ואופטימלי לסיטואציה המשברית. בשל האווירה המשותפת והתומכת המונעת הסלמה, עשויים ההורים לבנות את בסיסה של מערכת הורית עתידית, משותפת, אופטימלית ומתפקדת.
על הסדר גירושין בסיום תהליך הגישור, לכלול את ההסכמות בין בני הזוג בעניין משמורת הילדים, זמני השהות של כל הורה עם ילדיו, דמי מזונות, דמי מדור, חלוקת הרכוש המשותף וכל נושא רלוונטי אחר לבני הזוג.
הסכם הגירושין יוגש לאישור בית המשפט לענייני משפחה ו/או בית הדין הרבני. ביהמ"ש נוהג לזמן את בני הזוג בדרך כלל לדיון אחד, בו הם מתבקשים לאשר בפניו כי סעיפי הסכם הגירושין מקובלים עליהם. לאחר מכן נותן ביהמ"ש להסכם הגירושין תוקף של פס"ד.